Det å løpe er en av de mest tilgjengelige aktivitetene vi kan gjøre for helsen vår. Det krever lite utsyr, det koster ingenting og er på mange måter en av de enkleste tingene å begynne med hvis man ikke har trent før. Du kan ta ting i ditt eget tempo, du kan begynne uten p vite særlig mye og ikke minst er det noe som vil gjøre at du kan få litt frist luft og sol i ansiktet også. Men det er én ting som er helt avgjørende når det kommer til det å legge ut på både korte og lange joggeturer, nemlig sko. Det å ha riktige sko er helt avgjørende, og i denne artikkelen skal vi komme mye nærmere inn på dette – slik at det blir enklere for deg å velge de rette skoene for deg. 

Det å velge riktige joggesko er noe som er utrolig viktig. Likevel er det mange som ikke vet hvordan de løper og derfor er det også ikke så lett å finne de riktige skoene. Det er nemlig måten vi løper på som er med på å avgjøre hvilke sko vi trenger. De fleste av oss velger basert på design og teknologi, men det er viktigere aspekter og her er noen av dem: 

Hvordan løper du? 

Hvis du ser på for eksempel Nike løpesko vil du se at det finnes utallige modeller, og dette har mye med løpestil å gjøre. For hvordan du løper bør avgjøre hvilke sko du velger, og du kan faktisk søke etter sko fra Nike basert på hvordan du løper. Finn ut av hvor på foten din du lander for eksempel. Her kan du se på hvordan sålene på skoene du bruker ser ut. Der de er mest slitt, er der du lander. 

Hvilke behov har du? 

Løper du lange turer på 10+ km eller løper du kortere turer? Løper du på asfalt eller løper du på et mykere underlag? Alt dette er spørsmål som kan hjelpe deg å komme nærmere svaret på hvilke sko som vil være de aller beste for deg.